Bio René

René werd geboren in Torhout op 14 mei 1949.

Hij doet veel aan zelfstudie en juist daarom is zijn werk niet direct te plaatsen in een bepaalde stijl. Zijn favoriete onderwerpen zijn muziek en dans.

In het verleden werkte hij al met pen, houtskool, lino, potlood, penseel, pluimen, acryl, olie,…

Zijn meest recente werk komt tot stand door het gebruik van acryl en natuurlijke materialen. De beeldentaal die hij gebruikt, suggereert de sterke emotionaliteit van dromen en herinneringen. Ferdinand Raeymaekers zette René op weg naar acryl schilderen. René volgde verschillende workshops papierkunst.

Voor René is kunst de artistieke ontdekkingstocht van de ziel.

 

De intuïtie spreekt krachtig haar eigen taal vanuit zijn belevingswereld, zijn innerlijke creativiteit. Het intuïtief schilderen levert plezier en kleurrijke abstracte schilderijen op.
De speelse en creatieve werkwijze is bewust en essentieel voor hem.

René schrijft ook poëzie. Enkele gedichten werden gepubliceerd na de wedstrijd “Albert Middendorp” en hij heeft ook zelf een dichtbundel uitgegeven. Met “Welterusten”, geschreven voor zijn vader en moeder, won hij de Olense poëziewedstrijd “Gedichtendag 29 januari 2004”.

In 2009 en 2011 won hij de wedstrijd voor het mooiste kunstwerk dat als de milieuprijs werd uitgereikt door gemeente Olen.

In 2014 kreeg René de publieksprijs van het project "Mantelzorg 2013-2014, uitgereikt op zondag 12 januari 2014 in het Cultuurhuis de Warande in Turnhout. 

René stelde in groep of individueel tentoon in Retie (groep), Lier (groep), Herentals (groep), Turnhout (groep), Grobbendonk (groep en individueel), Herenthout (groep), Goirle (Nederland) (groep), Antwerpen (groep en individueel), Nijlen (individueel), Herselt (groep), Olen (groep en individueel), Geel (groep en individueel), Bladel (Nederland) (individueel), Mol (groep), Aarschot (groep), Zandhoven (individueel), Herselt (individueel), Westerlo (individueel), en i.h.k.v. het project "Mantelzorg 2013-2014" in Bornem, Hoogstraten, Mol, Mechelen, Heist-op-den-Berg, Turnhout (groep).

René is...

Secretaris-ondervoorzitter van de Olense kunstring 'OK2000' (www.ok2000.be)
Voorzitter van Kamermuziekensemble Luciano (website)